Archief


Bekijk het eens nuchter na de examens


Vandaag, dinsdag 21 december 2010, vieren de Roeselaarse scholieren het einde van een periode van concentratie en isolatie. De examens zijn gedaan, tijd om op de lappen te gaan? Een alcoholpreventieve actie spoort de jongeren aan om het eens nuchter te bekijken.
 
Aan de hand van een tombola met mooie prijzen, ritjes op de rodeostier en het afnemen van blaastesten worden jongeren gestimuleerd op een verantwoorde manier met alcohol om te gaan. Met een negatieve ademtest maak je kans op mooie prijzen zoals cinematickets, vivaboxen, koptelefoons en waardebonnen ter waarde van 75 euro. Gedurende de hele namiddag staat een team van medewerkers paraat om de jongeren te motiveren.
 
Deze actie is een organisatie van het stedelijk Jeugdcentrum Diezie, het Sociaal Huis welwel, het Middelpunt CGG Preventiewerk Alcohol en Drugs West-Vlaanderen en de politiezone RIHO in samenwerking met de Roeselaarse jongerencafés. Het stadsbestuur en de Politiezone RIHO nemen maatregelen om de gezondheidsrisico’s en overlast verbonden aan het feestgedruis na de examens zoveel mogelijk in te perken.

De politie ziet extra toe op het naleven van de wetgeving inzake alcohol- en druggebruik door horeca- en winkeluitbaters. Om de ongecontroleerde aankoop van alcohol in buurtwinkels en supermarkten zoveel mogelijk te vermijden en om overlast op het openbare domein in te perken, wordt opnieuw een besluit van de burgemeester uitgevaardigd. Minderjarigen of studenten mogen op het openbaar domein niet in het bezit zijn van alcohol. Terrassen van horecazaken worden niet als openbaar domein beschouwd.