Archief


CM is de toegankelijkste!


Maandag 17 januari - Voor het derde jaar op rij reikt stad Roeselare de ´toegankelijkheidsprijs´ uit. Daarmee willen we één of meer Roeselaarse initiatieven belonen voor hun inspanningen op vlak van integrale toegankelijkheid. We houden daarbij rekening met zowel de fysieke (een bereikbaar en betreedbaar gebouw) als de mentale (voldoende duidelijke en beschikbare informatie) toegankelijkheid.
 
Dit jaar viel ons oog op 3 kandidaten. CM Roeselare-Tielt opende afgelopen jaar haar nieuw hoofdkantoor in de Mandellaan. Er werd gezorgd voor 2 parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Ook een automatische schuifdeur, een drempelloze ingang en rolstoeltoegankelijk bureaus zijn pluspunten. Een lift met aanduiding in braille brengt je naar de eerste verdieping. Omwille van deze inspanningen krijgt CM Roeselare-Tielt een geldprijs van 600 euro. We hopen dat de mutualiteit met dit bedrag zal investeren in verdere aanpassingen ter optimalisatie van de toegankelijkheid.
 
Verder vielen ook Dille & Kamille en Dexia Rumbeke in de prijzen. Zij ontvangen een cheque van 200 euro. Toch zijn ook daar verdere verbeteringen mogelijk: een verlaagde betaalkassa, aangepast toilet in Dille & Kamille, of een verlaagde betaalautomaat in Dexia Rumbeke.
 
Hopelijk werken deze voorbeelden inspirerend, en mogen we volgend jaar weer trots zijn op een ander0 Roeselaars initiatief. Kandidaten voor de toegankelijkheidsprijs 2011 kunnen een aanvraagformulier opvragen bij:
Pieter Degryse, Sociaal Huis welwel, Zuidstraat 17, Roeselare.
Tel: 051 26 21 80
 
(Foto: Stefaan Beel)