Schepen in Roeselare


Bredere terrasjes op de Grote Markt in Roeselare. Werken klaar op 18 april!


Persbericht januari 2016

De stad Roeselare heeft de ambitie om het fijnste winkelwandelcentrum van Vlaanderen te zijn. In het voorjaar van 2016 gaat de stad daarom over tot een aanpassing van de Grote Markt, met aandacht voor bredere terrassen, meer groenelementen en meer speelsheid. De Grote Markt wordt een rustpunt in de stad, waar je alle ruimte hebt om elkaar te ontmoeten, al dan niet tussen het shoppen door.

In het voorjaar van 2015 werd reeds een eerste beweging gerealiseerd. De terrasjes aan de Oostzijde van de Markt  waren afgelopen omer bjzonder succesvol. Nu komt de rest van de markt aan de beurt. Nu komt ook de westelijke zijde (kant van oa Leonidas, Matuvu, Bellis,..) en de Noordzijde (kant met o.a.  Noenkeltjes, Huyze Desmet...) aan de beurt. Het huidige niet-gebruikte stukje weg (de “banaan”) wordt geïntegreerd en er wordt een fietsverbinding aangelegd.

Tegen 18 april, de start van het nieuwe terrasjesseizoen, zal de terraszone aan de west- en noordzijde van de Grote Markt verdubbeld zijn in oppervlakte. De werken starten op 13 januari en zullen heel wat hinder veroorzaken.

Voor meer informatie, klik hier.