Schepen in Roeselare


Roeselare houdt het nuchter met ´Santé´


Op zaterdag 3 september vindt het eerste Roeselaarse stadsfestival plaats. Op TRAX kan je gratis A Brand en Das Pop aan het werk zien. We grijpen dit evenement aan om te wijzen op de gevaren van overdreven alcoholgebruik. Op onbewaakte momenten zullen er stickers met de tekst ´Santé! Bekijk het eens nuchter´ op de rug van bezoekers worden gekleefd. Op die manier willen we een gesprek op gang brengen.

Bij de ingang krijgen de bezoekers afhankelijk van hun leeftijd een polsbandje in een bepaalde kleur. Zo weten de barmedewerkers welke drank je wel en niet mag consumeren. Op voorhand krijgt het personeel een briefing over de alcoholwetgeving en over omgaan met dronken mensen. We hopen dat op deze manier een tof festival te beleven.

Maar daar blijft het niet bij. TRAX is het startschot van een nieuwe Roeselaarse sensibiliseringscampagne ´Santé´. Het campagnebeeld, een man en vrouw in beschonken toestand, zal over de hele stad te zien zijn. In het najaar zullen we in 20 restaurants zelftesters uitdelen. Wie het nuchter houdt, maakt kans op een restaurantbon van 100 euro. Op uw gezondheid!