Schepen in Roeselare


CD&V bezoekt H.Hartziekenhuis


In de ‘Week van het Hart’ bezocht het CD&V-regiobestuur Roeselare-Tielt het Heilig-Hartziekenhuis te Roeselare. Het werkbezoek is een initiatief van Griet Coppé, die de zorgsector hoog op de politieke agenda plaatst. Tijdens het werkbezoek focussen de gemeenteraadsleden, schepenen, voorzitters en leden op de technologische vooruitgang in het ziekenhuis.

Op donderdag 29 september verzamelden 100 CD&V-leden aan het onthaal van het Heilig-Hartziekenhuis. Tijdens een unieke rondleiding leerde het CD&V-regiobestuur Roeselare-Tielt over de verschillende technische diensten zoals endoscopie, robotchirurgie, hartcatheterisatie, radiologie, … Er was ook plaats voor een gesprek over de gevolgen van professionalisering van de zorgsector voor de lokale noden. De lokale mandatarissen hebben duidelijk een groot hart voor de zorgsector, gezien de grote opkomst. Zorg is dan ook een belangrijk beleidsthema, vandaag en ter voorbereiding van de toekomst. Deze ruime aandacht is dus meer dan terecht.

De ´Week van het Hart´ vindt dit jaar plaats van 26 september tot 2 oktober 2011. Centraal thema dit jaar is ´Hartinfarct: neem het leven ter harte´. www.infohartinfarct.be bundelt verschillende vragen en antwoorden rond het hartinfarct: Hoe kunt u het voorkomen? Hoe moet u reageren als u ermee wordt geconfronteerd en hoe moet het verder nadat u getroffen bent door deze aandoening.

De foto´s van dit event vindt u op hier (deel 1) en hier (deel 2).