Voorzitter SHM De Mandel (tot maart 2013)


De Mandel gestart met nieuw woonproject ´Noordpark´


De sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel is gestart met de bouw van 48 nieuwe huurappartementen op de hoek van de Kattenstraat en de Désiré Mergaertstraat. Deze nieuwe woningen in hartje Roeselare zal over vanaf juli 2013 onderdak bieden aan verschillende kandidaat-huurders van De Mandel.

Met de sloop van de vroegere elektrozaak Omegro is een nieuw stukje Roeselaarse stadsvernieuwing in gang getrokken. Waar momenteel nog een diepe bouwput ligt, komen er 53 garages en 48 nieuwe huurappartementen. Alleenstaanden en kleine gezinnen hebben het in Roeselare moeilijk in de zoektocht naar een betaalbare, kwaliteitsvolle woning. De nieuwe sociale woningen in het ´Noordpark´ mikken dan ook op dit publiek. Drie appartmenten beschikken over één slaapkamer en 45 flats hebben twee slaapkamers.

Het nieuwe woonproject bestaat uit twee parallelle blokken: één langs de Kattenstraat en één langs de Désiré Mergaertstraat. Daartussen komt een publiek plein met vijftig parkeerplaatsen. Ontwerper van dienst is architect Alain Bossuyt.

Op lange termijn komen waarschijnlijk nog meer woongelegenheden in het ´Noordpark´. Projectontwikkelaar Wilma Project Development heeft plannen om alle winkelriumtes tussen de Noordstraat en de Kattenstraat te slopen en te vervangen door 200 nieuwe woongelegenheden en ongeveer 2.300 vierkante meter winkelruimte. Die werken zijn tussen 2013 en 2018 gepland.